tirsdag 20. juli 2010

Tur med barn


Da er det tid for året`s sommertur med fiskestanga for senior og junior. Junior har iår bestemt at vi skal sove to netter på rad i telt, det er han som er tursjef og bestemmer hvor langt vi skal strekke strikken for hver gang. Det gelder alt fra hvor mange dager vi skal være borte, hvor langt vi skal gå eller kjøre, til om vi skal legge opp til kanotur eller gåtur! Senior er mere konsulent, og må bare bryte inn med realisme og praktiske ting, samt vann- og turforslag.
På denne måten er det hele tiden lyst og interesse hos junior som bestemmer, og dermed håper senior på at lysten bare skal øke. Det er nok av folk idag som har vokst opp med å bli slept over skog og fjell av overivrige foreldre i barndommen, og derfor bare fnyser når de i voksen alder blir foreslått turer i skog og mark.
Denne turen ser det også ut til at vi kan få selskap av Junior og Senior Kristiansen, som villig lar seg friste. Det blir kano som blir det foretrukne fremkomsmiddel, og det gjør ting litt lettere enn rein gåtur, mest fordi vi kan pakke endel mere med oss og unne oss endel luksus som måtte blitt igjen hjemme ved en lengre marsj. Det er også bedre med kano for Juniorer, fordi de kan fiske og utforske vannet mens det allikevel er fremdrift, med en padlevillig Senior baki vel og merke !
Det ser foreløpig ut som Siljan er valgt som turområde, med flere interessante vann som man kan kjøre opp til og store nok til å " padle seg vekk i". Nyinnkjøpt er to stk "Jerven" liggeundelag fra Helsport, som er de tykkeste liggunderlagene jeg har funnet utenom opplåsbare. Jeg testet denne typen på turen rundt Vindeggen og de er vel verdt investeringen. Tykkelsen gir god komfort og isolasjon mot underlaget, noe som gir god søvn og dermed bedre turopplevelse !
Helsport Jerven koster 399,- og føres av de fleste større sport og friluftslivbutikker!
De opplåsbare fungerer stort sett best til andre typer tur, som f.eks. sykkelturer, campingplasstelting,festivalcamping og som liggeundelag på svaberg, der slitasjen er mindre enn i skogen.

Ingen kommentarer: