lørdag 26. juni 2010

Testet: Helsport Romsdalshorn Camp 3


Nytt på turen te Vindeggen var bl.a. telt. Etter mye frem og tilbake var det ett Helsport Romsdalshorn Camp 3 som ble valget! "Camp" står for forlenget fortelt slik at man kan ha leir i ytterteltet om været tilsier det ! " 3 " tallet er akkurat så misvisende som man, ifølge selgeren på Brukåssport, kan forvente. Det er visst en regel når man kommer til Helsport, 3-mannstelt har plass til 2, 4-mannstelt er for 3 personer.
Dette er tullete av Helsport, og jeg ristet lett på hodet når jeg la inn to liggeunderlag og målte under 20 cm til overs i bredden. Kan man ikke få inn 3 liggeunderlag, så er det ikke ett tre-mannstelt ! Kall en spade for en spade Helsport !

Teltet har flere fordeler; Det tåler vind godt og oppstramming med bardunering og stenger går raskt å lære seg for lettest å montere teltet - også i dårlig vær! Teltet har veldig god lufting, og det er takhøyde nok i ytterteltet, såvidt, til ett stormkjøkken.

På minussiden skal det nevnes at tak høyden i innerteltet gjerne skulle vært litt høyere, slik at en kan sitte opp uten at en må bøye hue! ( og jeg er ikke mere enn 178, så det er mange som vil få mere nakkebøyeøvelser enn meg ) Det er også bare en inngang i teltet, på høyre side. Det gjør det litt mere vrient å finne en god leirplass som passer til retningen av teltet. Med åpning på begge sider ville det ikke vært noe problem!

Men alt i alt er teltet ett godt telt for 1 og 2 på små og mellomlange turer i skog og fjell. Det veier rett over 3 kilo og står fint selv om ikke plassen er flat og i vater ( noe den sjelden er ).

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Camp 3" tallet står ikke for 3-manns telt, det står for "3 sesonger telt". Altså et telt for vår,sommer og høst."Camp 4" er et helårstelt for alle de 4 sesongene, altså for vinteren også. Dette burde ihvertfall selgeren der du kjøpte teltet ha vist!

Anonym sa...

I denne linken står det at det er plass til 3 personer, http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/_Trek/Romsdalshorn. Det er til og med illustrert.

Anonym sa...

Helsport gir teltene tall etter antall liggeplasser etter bredden på soveplassen. At det skulle ha noe med 3 eller 4-sesongs bruk er fullstendig tullete! :-)